KING-OF-OLIVES-logo@500KING-OF-OLIVES-logo@500KING-OF-OLIVES-logo@500KING-OF-OLIVES-logo@500
recipes
king_of_olivesl_twi_leafs-v2

Recipes
king_of_olivesl_twi_leafs

Πέστο ελιάς και τηγανητά κολοκυθάκια σε πίτα με φέτα και ρεβίθια

pitta-pocket-product

Η απόλυτη pitta pocket!

Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Μερίδες: 4 pitta pockets
Θερμίδες ανά μερίδα: 410 kcal

ΥΛΙΚΑ:

Για το πέστο ελιάς:

150 γρ. ανάμικτες πράσινες και μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
60 γρ. ελαιόλαδο
νερό αν χρειαστεί

Για τα τηγανητά κολοκυθάκια:

2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο αβγό
100 γρ. φλιτζάνι αλεσμένη φρυγανιά
40 γρ. αλεύρι
Αλάτι + πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το στήσιμο:

4 pitta pockets
50 γρ. πάστα ελιάς με λιαστές ντομάτες “THE KING OF OLIVES”
200 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι φύλλα ρόκας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για το πέστο ελιάς:

1. Στο μπολ του μπλέντερ χειρός βάζουμε τις ελιές, την παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

2. Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά και λεία πάστα. (το πέστο είναι περισσότερο από ότι θα χρειαστείτε αλλά κρατήστε το στο ψυγείο για μια άλλη φορά).

Για τα τηγανητά κολοκυθάκια:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το αβγό. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε δίπλα την αλεσμένη φρυγανιά.

2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο για να κάψει. Βουτάμε κάθε φέτα κολοκυθιού στο αβγό για να καλυφθεί και στη συνέχεια βουτάμε στο αλεύρι και μετά στη φρυγανιά, πιέζοντας απαλά.

3. Βάζουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αυτό χρειάζεται περίπου 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά. Όταν τελειώσουμε, αφαιρούμε τις φέτες και αφήνουμε να στραγγίσουν σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Για να συναρμολογήσουμε τις πίτες:

1. Σε ένα μπολ συνδικάζουμε 3-4 κουταλιές πεστο ελιάς με τα ρεβίθια, τα φύλλα ρόκας και τη φέτα.

2. Ανοίγουμε τα pitta pockets και αλείφουμε το εσωτερικό με πάστα ελιάς και ντομάτας.

3. Τοποθετούμε μερικές φέτες κολοκυθιού και στη συνέχεια λίγο από το μείγμα των ρεβιθιών.

4. Τοποθετούμε προσεκτικά τα pitta pockets σε ένα ζεστό μαντεμένιο τηγάνι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ζεσταθούν. Απολαμβάνουμε!

Share
9

Related posts

November 17, 2021

Τραγανό σάντουιτς με ζαμπόν, πέστο, φασκόμηλο, τυριά και ντομάτα


Read more
November 17, 2021

Γλυκοπατάτες στον φούρνο με vegan μαγιονέζα, πάστα ελιάς και μαύρη τρούφα


Read more
November 17, 2021

Μεσογειακή σαλάτα κινόα


Read more
November 17, 2021

Μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο με πίτα και σαλάτα


Read more
CATALOGUE

You can see our latest product catalog here

CONTACT

Tasou isaak 11,
Agglisides, 7571, Larnaca,
Cyprus

WRITE OR CALL

info@kingofolives.com.cy
tel: +357 24 109 410
fax: +357 24 109 411

© 2022 King of Olives. All Rights Reserved. Crafted with by eAdvetise & MA Graphics

    Are you Interested for Our Products?

    King of Olives
    King of Olives
    MENU
    • Home
    • History
    • Our Products
      • Olive Oil
      • Table Olives
      • Olive Paste
    • Exports
      • Exports
      • Export-Business Acitivity
    • News
    • Recipes
    • Contact us