KING-OF-OLIVES-logo@500KING-OF-OLIVES-logo@500KING-OF-OLIVES-logo@500KING-OF-OLIVES-logo@500
✕
recipes
king_of_olivesl_twi_leafs-v2

Recipes
king_of_olivesl_twi_leafs

Πλατό με ελιές, ντιπ με λάδι και σπιτικό ψωμί

olive-platter-products

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος να φουσκώσει το ψωμί: 1 ώρα + 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 20΄>br/> Θερμίδες ανά 100 γρ. ψωμί: 250 Kcal

(Οι διατροφικές πληροφορίες είναι μόνο μια εκτίμηση. Η ακρίβεια των διατροφικών πληροφοριών για οποιαδήποτε συνταγή σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι εγγυημένη)

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί για κέικ/ψωμιά

ΥΛΙΚΑ:

Για το ψωμί:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γρ. αλάτι
8 γρ. (1 φακελάκι) αυτόματη μαγιά
30 γρ. ελαιόλαδο “THE KING OF OLIVES”
30 γρ. ζάχαρη
170 ml χλιαρό νερό
½ κ.γ. θυμάρι
4-5 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και κομμένες σε κομμάτια
50 γρ. ελιές κομμένες σε ροδέλες “THE KING OF OLIVES”

Για το ντιπ με λάδι:

40 γρ. ελαιόλαδο “THE KING OF OLIVES”
1 κ.γ. μπούκοβο
½ κ.γ. πάπρικα
αλάτι – πιπέρι

Για να σερβίρουμε:

ελιές με γέμιση αμύγδαλο “THE KING OF OLIVES”
ελιές με γέμιση κόκκινη πιπεριά “THE KING OF OLIVES”

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Φτιάχνουμε πρώτα το ψωμί. Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το θυμάρι, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές) σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε. Όταν το αλεύρι έχει μαζέψει όλα τα υγρά, το μεταφέρουμε σε ένα αλευρωμένο πάγκο εργασίας.

2. Δουλεύουμε το ψωμί, ζυμώνοντάς το καλά γύρω στα 5 λεπτά. Αν κολλά το ψωμί μας, αλευρώνουμε ακόμη λίγο, ελαφρά, τον πάγκο μας. Είμαστε προσεκτικοί να μην το παρακάνουμε με το αλεύρωμα.

3. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.

4. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο πάγκο, ζυμώνουμε μέσα τη ρίγανη, τις ντομάτες και τις ελιές και της δίνουμε ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετούμε το ψωμί στο ταψί και αφήνουμε για 2 ώρες να ψηλώσει.

5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 °C και ψήνουμε το ψωμί μας για 20-25 λεπτά. Όταν ψηθεί, μεταφέρουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν κόψουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

6. Φτιάχνουμε το ντιπ με λάδι ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Βάζουμε τις ελιές σε μπολάκια.

7. Σερβίρουμε το πλατό μας με το ψωμί, τα μπολ με τις ελιές, και το λάδι για βούτηγμα.

Share
7

Related posts

November 17, 2021

Τραγανό σάντουιτς με ζαμπόν, πέστο, φασκόμηλο, τυριά και ντομάτα


Read more
November 17, 2021

Πέστο ελιάς και τηγανητά κολοκυθάκια σε πίτα με φέτα και ρεβίθια


Read more
November 17, 2021

Γλυκοπατάτες στον φούρνο με vegan μαγιονέζα, πάστα ελιάς και μαύρη τρούφα


Read more
November 17, 2021

Μεσογειακή σαλάτα κινόα


Read more
CATALOGUE

You can see our latest product catalog here

CONTACT

Tasou isaak 11,
Agglisides, 7571, Larnaca,
Cyprus

WRITE OR CALL

info@kingofolives.com.cy
tel: +357 24 109 410
fax: +357 24 109 411

© 2022 King of Olives. All Rights Reserved. Crafted with by eAdvetise & MA Graphics

    Are you Interested for Our Products?

    King of Olives
    King of Olives
    MENU
    • Home
    • History
    • Our Products
      • Olive Oil
      • Table Olives
      • Olive Paste
    • Exports
      • Exports
      • Export-Business Acitivity
    • News
    • Recipes
    • Contact us